Home / Nieuws / Holland Cup 2013 Pijnacker, 1 en 2 Juni

Holland Cup 2013 Pijnacker, 1 en 2 Juni

Koguryo teamDe derde editie van dit Taekwon-do toernooi vond plaats in sporthal de Viergang, een ideale locatie voor dit evenement. Deze keer speelde de wedstrijd zich over 2 dagen af, A-klasse zaterdag en B,C en D klasse op zondag. Voor het toernooi hadden zich ongeveer 500 deelnemers verzameld uit meer dan 10 Europese landen.
Zaterdag de dag van de A-klasse een uitdaging voor Koguryo bleek een groot succes te worden. The Chaiyong behaalde maar liefst goud in de Tuls en goud in de junioren heren -56 kg klasse sparren.

Gabriela Locatelli goud in de senioren dames klasse -56 sparren. Shannon Wouters nu voor de derde keer achtereenvolgend goud in de klasse junioren dames -60 kg klasse sparren heel knap. Zenna van de Mel senioren dames -62 kg voor het eerst dit jaar in Aktie, werd benadeeld door de scheidsrechters met onterechte waarschuwingen en minpunten. Maar werd uiteindelijk toch nog derde. Grady Rombout behaalde een knappe bronzen medaille in de klasse -85 kg,

een poule met allemaal toppers uit binnen en buitenland. Iwan Clement, eindelijk weer beschikbaar deze wedstrijd, veroverde goud in de moeilijkste klasse -70 kg ook dit was weer de eerste wedstrijd voor hem dit jaar . Hij versloeg in een spannende finale international Bryan van de Westerlaken van Difesa. Stefan Kwakernaak behaalde netjes zilver in de klasse +75 kg.  Niels Boele vocht zich knap naar de finale in de junioren -75 kg klasse. Hier had hij het moeilijk, maar in de tweede ronde moest zijn tegenstander opgeven door een goed geplaatste achterwaartse trap. Eindelijk goud voor Niels.

Nina Meppelder draaide stroef in de klasse+75 kg. Maar wist er toch nog een derde plaats uit te slepen. Ook waren er team kampioenschappen jammer genoeg had Koguryo geen heren team maar wel 2 dames teams. Scheidsrechter en oud international Nathalie Frankis kwam weer eens in Aktie en hoe. Team 1(Gabriela Locatelli, Zenna van der Mel en Nathalie Frankis) schakelde Noorwegen 1 en Noorwegen 2 uit met spectaculair taekwon-do en plaatse zich voor de finale. Team 2 plaatse zich ook voor de finale door Duitsland uit te schakelen. Uiteindelijk na een spannende finale moest team 2 er aan geloven. Goud en zilver voor de dames teams. Voor coaches Chiel Rombout, Ronny Goedkoop en Armin Corputty was het een succesvolle dag.

Een fantastisch georganiseerd evenement.

In mijn ogen het beste toernooi van Nederland op dit moment.