Home / Nieuws / Europese Kampioenschappen ITF Taekwon-do 2014 Italie

Europese Kampioenschappen ITF Taekwon-do 2014 Italie

fotoRiccione, Italie was deze keer de hoost voor de jaarlijkse terugkerende Europese kampioenschappen. Met een record aantal deelnemers en landen ging dit kampioenschap als grootste ooit georganiseerd de geschiedenisboeken in. Voor Sportcenter Koguryo hadden zich 3 kandidaten geplaatst voor deelname in het Nederlandse team.

Samen met coach Chiel Rombout werden in het totaal 3 medailles gewonnen. The Chayong Boonyarit strandde in de 2e ronde met Tul. Ook met het sparren zat het niet mee de 1e ronde werd gewonnen van Roemenië. 2e Ronde werd nipt verloren van een Pool. Jammer voor The we hadden een goede voorbereiding gehad. Tim Kool veroverde knap voor de 2e keer achtereen de titel in de klasse sparren -85 kg een topprestatie in deze zware klasse met veel deelnemers. Tim was dit jaar weer beter geworden ondanks diverse blessure.

Shannon Wouters veroverde in de klasse junioren dames -60 kg het zilver, ook een knappe prestatie. Jammer genoeg was haar Poolse opponent in de finale net iets beter in de 1e ronde. De 2e ronde was te kort om de opgelopen achterstand terug te draaien. Met de Tul verloor ze de 2e ronde van de latere finalist uit Noorwegen. Zilver won ze met het Nederlandse team sparren, in dit evenement had ze al haar partijen gewonnen. De dames van Polen wonnen in deze klasse de titel.

Verder verloor het junioren heren team sparren in de 2e ronde van Duitsland jammer er had meer ingezeten. Het heren senioren team moest zich terugtrekken wegens blessures en andere vervelende omstandigheden. Totaal werden er individueel 6 medailles gehaald. Bo Rook zilver in de tul dames 1e dan. Vincent Ha brons met Tul junioren 1e dan. Maartje Gubbels brons met junioren 2e dan Tul en brons met sparren -60 kg. Tim Kool goud sparren -85 kg. Shannon Wouters zilver met sparren -60 kg.

Zilver voor het dames junioren team sparren.
Totale selectie van Nederland bestond uit 6 senioren, 11 junioren en 5 coaches. In het medailleklassement eindigden we op een 12 plaats. Het totaal was redelijk tot goed georganiseerd door de Italiaanse bond. Alleen de afstand van het hotel naar de zaal was veel te ver om te lopen. Hier hadden pendel bussen mogen rijden. De scheidsrechters hadden nog steeds moeite met de nieuwe regelgeving en functioneerden matig. Alleen de Nederlandse inbreng hiervan Rory de Vries, Emiel Kloor en master James Tjin A Ton was erg goed. Voor Koguryo en trainer Chiel Rombout weer een knap resultaat. Het volgende internationale evenement is de worldcup in Jamaica. Alleen financieel zal dit een moeilijk verhaal worden.

Top