Home / Nieuws / Europees kampioenschap ITF Taekwon-do in Poprad Slowakije.

Europees kampioenschap ITF Taekwon-do in Poprad Slowakije.

Afgelopen weekeinde werd er in Poprad Slowakije het EK Taekwon-do georganiseerd.

25 landen met 550 deelnemers streden om de diverse titels. Nederland verscheen deze keer met een grote afvaardiging.

Voor Koguryo kwamen uit Corine Kool dames -63 kg, zij verloor de eerste ronde van een Poolse jammer, het volgende toernooi hopen op een betere loting.

Tim Kool in de klasse boven 80 kg, vocht zich door tot de kwartfinale waar hij net strandde op een reus uit Wit Rusland. Hij verloor deze partij in de laatste 20 seconden, door net nog een minpunt te krijgen. Ronny Goedkoop versloeg in de voorrondes zweden en daarna de huidige wereldtopper uit Polen.

In de halve finale verloor hij onterecht van Slovenie, waarna hij toch nog het brons bemachtigde een knappe prestatie maar toch was de titel heel dichtbij.

Verder behaalde Nederland bij het team sparren junioren een knappe 1e plaats en 2e bij de gesprongen technieken.

Grote uitblinkers in dit team waren Mano Don uit Middelburg, die zijn voorbereiding bij Koguryo had gedaan, Gework Ikilikjan uit Groningen, Mitchel Arens uit Nijmegen en Bryan v/d Westelaken uit Son en Breugel.

Verder behaalde Utrechtenaar Jamil Chami -71 kg een knappe bronzen plak. Goud was er voor junior Maxine Pura op het onderdeel powerbreak voor junioren. Bij de Tuls was er nog een bronzen plak voor Joshua Arens uit Nijmegen. Een redelijk goed georganiseerd toernooi met te weinig capabele scheidsrechters jammer. Chiel Rombout trainer Koguryo fungeerde als coach van diverse onderdelen dit toernooi.

Eind mei volgen de wereldkampioenschappen.

Top