Home / Nieuws / Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do 2022.

Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do 2022.

Voor de 36e keer voor de senioren en de 27e keer voor de junioren, werd het Europees kampioenschap deze keer in Porec Kroatië gehouden. Prima georganiseerd goed hotel vlakbij de hal in een leuk vakantie dorp. Vertegenwoordigd waren 28 landen met 600 deelnemers

Voor Koguryo had junior Fenne Diefenbach en senior Sam Delrock zich gekwalificeerd voor het Ned. Team. Fenne debuterend voor het Ned. team in de klasse sparring +65 kg. De eerste partij werd er vrijgeloot, in de 2e partij werd er na verlenging gewonnen van Ierland. Zo kwam ze in de kwartfinale uit tegen een Poolse, hier verloor ze nipt van. En knap debuut van Fenne.

Sam Delrock, huidig Europees kampioen in de klasse -56 kg, had zich voorgenomen om deze keer in de klasse sparring -62 kg uit te komen. Een nieuwe uitdaging die succesvol verliep.   1e Partij een vrijloting, 2e partij tegen de Noorse kampioene werd een ruime overwinning voor Sam.3e partij tegen Zweden ging voortvarend en knap en spectaculair Tkd. bereikte zij de halve finale. Nu was de Sloveense kampioen haar tegenstander, na een spannende gelijk opgaande partij werd Sam tot winnaar uitgeroepen. Nu wachtte haar de zware partij tegen de huidige Europees kampioene uit Polen. In deze partij moest zij net het onderspit delven tegen de slim vechtende Poolse. Jammer zilver is een prima prestatie voor het eerst in deze moeilijke klasse. Beide dames werden gecoacht door Sahyun Chiel Rombout.

Verdere prijswinnaars voor Nederland waren Tessa Schoots brons in de klasse Tul 1e dan, Bo Rook zilver in de klasse Tul 3e dan, Ana Hemmer zilver in de klasse junior sparren -65 kg, Zilver voor Mirthe v d Veer junioren + 65 kg en Cala Gonzalez zilver bij de senioren dames -75 kg. Ook had Nederland dit keer een junior dames team sparring afgevaardigd waar Fenne Diefenbach ook deel van uit maakte. Ze wonnen de 1e partij van Italië maar moesten zich in de kwartfinales gewonnen geven tegen de Roemeense dames die later goud wonnen.

De bondscoaches en team manager Stefan Tapilatu, Randy Brouwer en Vicent Vrijsen hadden een prima sfeer gecreëerd. Jammer voor Nederland geen goud op de eindlijst, vorig jaar nog 7e nu een tegenvallende 17e plaats op de eindlijst van deelnemende landen. G.M. James Tjin A Ton en Rory de Vries speelde een belangrijke rol bij de arbitrage.

Top