Home / Nieuws / Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do 2012 Slovenie.

Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do 2012 Slovenie.

ekAfgelopen 20 t/m 22 April 2012 werd in Maribor Slovenie de EK Taekwon-do gehouden.
Met deelname vanuit 29 landen met totaal 490 deelnemers en 52 scheidsrechters werd dit enorme Taekwon-do happening.
De Nederlandse delegatie bestond uit 12 deelnemers, 3 Clubcoaches: Armin Corputty (Koguryo), Willy van de Mortel( Difesa) en Harry van Schaik 2 bondscoaches, 1 scheidsrechter en verschillende supporters.
Donderdag 19 april was de registratie en weging dit verliep zonder veel problemen voor het Nederlandse team.

Vrijdag 20 April om 09.00 uur werd er precies op tijd begonnen met de het programma voor die dag. Jeremy Dijkstra(Koguryo) 1ste dan Tul senioren. Gelijk de eerste partij tegen een Noor. Na de gebruikelijke wedstrijd werd tot een verlenging besloten die uiteindelijk door de Noor werd gewonnen. Later behaalde deze de titel. Pech
Iwan Clement(Koguryo) kwam met special Techniks net overal iets te kort, dus uitgeschakeld.
Bo Rook(Koguryo) verloor deze dag in de klasse dames junioren -50 kg haar eerste partij tegen Duitsland. Na een goed voorbereiding een teleurstellend resultaat.
Shannon Wouters(Koguryo), in de klasse junioren -60 kg, begon goed en won van Hongarije en Griekenland strandde in de halve finale op een Duitse. De eerste bronzen medaille binnen.
Patrick den Hoed(Oh do kwan) kwam uit in de klasse Tul 4de t/m 6ste dan, eerste partij tegen Slovenie gelijk verloren jammer.
Te Boonyarit(Oh do kwan) junioren -58 kg kon gelijk aantreden tegen een goede Pool deze werd gewonnen.
Gelijk moest hij weer de volgende partij draaien tegen Oekraine met enkele minuten rust vreemd. Dit was te veel voor hem was nog niet hersteld van de vorige partij. Jammer dat hij niet wat langer rust kreeg, normaal word deze partij na een paar wedstrijden gedraaid maar om een nog duistere reden nu niet.
Gabriela Locatelli(Koguryo) klasse -55 kg junioren dames begon goed tegen Noorwegen, daarna werd van Polen gewonnen uiteindelijk in de halve finale strandde ze op . Weer brons voor Nederland.

Zaterdag 21 April.
Tul junioren 2de dan met Jules Verkade(Kisport) en Te Boonyarit. Te verloor zijn eerste partij en Jules begon voortvarend in zijn eerste EK. Er werd gewonnen van Bulgarije en Engeland strandde in de kwartfinale tegen de latere winnaar uit Duitsland. Geen medaille maar een prima resultaat voor deze debuterende junior.
Tul dames junioren 1ste dan een enorme grote klasse met 48 deelnemers. Shannon Wouters en Gabriela Locatelli werden in de eerste ronde direct uitgeschakeld maar Bo Rook begon aan een indrukwekkende zegereeks. Gewonnen werd van Rusland,Bosnië,Spanje en Hongarije.
Hierna strandde ze in een gelijkopgaande partij tegen de latere winnares uit Noorwegen.
Uiteindelijk nog een bronzen medaille.
Brian van de Westerlake(Difesa) verloor zijn 1ste partij tul in de klasse senioren 2de dan.
Bij de tradional sparring junioren moest Nederland met Bo Rook en Te Boonyarit genoegen nemen met een 3de plaats er werd gewonnen van Duitsland daarna in de halve finale werd met een tijdstraf verloren van Dit had goud kunnen wezen want ze staken met kop en schouders boven de rest uit.
Nina Mepelder(Middelburg) kwam uit in de klasse dames senioren +70 kg. Er werd overtuigend gewonnen van Duitsland en in de halve finale kwam ze in de 2de ronde net iets te kort tegen Polen en de zoveelste 3de plaats voor Nederland.
Medaille kandidaat Iwan Clement(Koguryo) klasse senioren -71 kg, begon zijn toernooi goed en versloeg Hongarije. 2de partij werd verloren van een sterk vechtende Belg normaal geen probleem voor Iwan. Maar door zijn slechte voorbereiding, dit door zijn werk, had hij te weinig sparringsritme jammer.
Grady Rombout(Koguryo) had het zwaar in de klasse + 80 kg begon zijn 1ste partij overtuigend tegen Hongarije maar in de 2de ronde van deze partij wist deze Hongaar nog net te winnen.
Voor Tim Kool(Sportschool Tim Kool) in de klasse -80 kg verliep deze dag desastreus. De 1ste partij nog wat stroef werd gewonnen van Schotland daarna moest Oekraine er aan geloven. Tim groeide in het toernooi. Toen kwam de partij tegen Roemenie, overtuigende 1ste en 2de ronde voor Tim, werd belachelijk gelijk gegeven en in de verlenging hetzelfde beeld een uitgeputte Roemeen die ver moest achterstaan er werd weer gelijk gegeven en in de suddendeath verlenging werd Tim scorend als verliezer aangewezen. Een schandalige beslissing dit brons had goud moeten zijn.

Zaterdag 22 April.
De dag van de team onderdelen. Jammer genoeg had Nederland maar een team namelijk het senioren heren sparring team.
Het team bestaande uit: Tim Kool, Grady Rombout ,Bryan van de Westerlake, Jeremy Dijkstra, Iwan Clement en reserve Patrick den Hoed moest gelijk aantreden tegen de reuzen uit Noorwegen en na een 3 partijen uitgeschakeld, jammer het team presteerde onder de verwachtingen. Noorwegen werd met hun sterke team nog derde verloor tegen Duitsland in een raadselachtige verlenging. Slovenie maakte korte metten met Duitsland en eiste de titel op.

Toch uiteindelijk een goed resultaat voor Nederland met 6 bronzen medailles. Ondanks een klein team en een korte voorbereiding.
Het toernooi verliep goed, uitstekend georganiseerd zowel de ITF als het organiserende land.
Allen het scheidsrechter korps was dit jaar weer vertegenwoordigd met slechte en onervaren hoek en matscheidsrechters. Hopelijk word hier in de toekomst aan gewerkt.
Ondanks sommige teleurstellingen was de sfeer in het team fantastisch.

Chiel Rombout Bondstrainer ITF Nederland

Top