Home / Nieuws / Europacup 2010 Bratislava Slowakije

Europacup 2010 Bratislava Slowakije

Van 21 tot 24 oktober werd in Bratislava de open Europacup georganiseerd. Er waren 900 deelnemers uit 40 landen, zelfs Australie en Nieuw-Zeeland waren vertegenwoordigd. Een toernooi waar alle onderdelen van de Taekwon-do sport, behalve breektesten, aan bod kwamen. De Nederlandse afvaardiging bestond uit een beperkte selectie deelnemers van verschillende scholen.
Met hoofdcoach Chiel Rombout werd deelgenomen in jeugd, junioren, senioren en veteranen. Van Koguryo behaalde Tim Kool een deelnemersveld van 50 deelnemers een knappe 2e plaats. De spannende finale tegen Oekraine ging gelijk op, Tim scoorde aan het eind nog een paar duidelijke punten die de jury niet beoordeelden jammer.
Bo Rook behaalde een knappe 3e plaats in de Tuls (stijlfiguren). In een enorm groot deelnemersveld verloor ze nipt de halve finale. Gabriela Locatelli drong door tot de halve finale, waar ze strandde tegen een clever vechtende Russische, en moest genoegen nemen met brons. Chaiyong The Boonyarit werd bij de jeugd knap 3e bij zowel Tuls als Sparren. Het Nederlandse juniorenteam dames behaalde 2 maal brons teamsparren en tuls.

Dit toernooi was een goede leer dat er nog veel harder getraind moet worden om de aansluiting bij de top te behouden. Het was een enorm groot toernooi dat zich afspeelde in 4 dagen met veel fanatieke ex Oostblok landen.

Top