Home / Nieuws / EK 2016 Tampere Finland

EK 2016 Tampere Finland

EK 2016

Afgelopen weekend werden in Tampere Finland de Europese kampioenschappen voor junioren en senioren ITF Taekwon-do georganiseerd. Totaal waren er 500 deelnemers uit 28 verschillende landen. De afvaardiging van Nederland bestond uit 14 deelnemers waar onder 3 van Sportcenter Koguryo. Shannon Wouters dames -68 kg kwam uit in het onderdeel tuls 1e dan hier behaalde zij een knappe 3e plaats. Met het sparren verliep het niet zo goed, ze lootte de eerste ronde een Poolse kampioen, stond gelijk iets achter in de eerste ronde en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Wel goed partij gegeven. Liza Mauritz maakte haar debuut op de EK voor Nederland in de klasse sparren -62 kg. Ook zij lootte gelijk de Poolse wereldkampioene in de eerste ronde. Ook zij stond direct achter en moest ook achter de feiten aanlopen maar ondanks het goede partij geven was haar tegenstander iets te ervaren. Wel dapper gestreden. The Chaiyong kwam uit in zowel tuls als sparren. In de tuls begon hij sterk won de eerste ronde tegen Noorwegen hierna verloor hij van een Fin. Met sparren kwam The uit in de klasse senioren -63 kg. De eerste ronde vrijgeloot de tweede ronde werd dik gewonnen van een Rus, derde ronde moest een Roemeen het onderspit delven. Halve finale werd nipt verloren van Slovenië hier kwam de enkelblessure opbreken die hij twee weken geleden had opgelopen jammer. Verder behaalde het Nederlandse team nog 3 bronzen medailles. Monica Anholt uit Groningen behaalde een knappe 3e plaats bij de junioren dames sparren -50 kg. Bo Rook van sportschool Tim Kool behaalde een 3e plaats bij Senioren Tul. En bij het tradional sparren werd ook nog een 3e plaats behaald. Op de laatste dag van het toernooi had Nederland ook nog een junioren sparring-team deze werd jammer genoeg nipt uitgeschakeld door de junioren van Italië. De begeleiding van het Nederlandse team was perfect. Bondscoaches Stephen Tapilatu, Ron van der Lee en Tim Kool, teammanager Nathalie Frankis, en clubcoaches Sahyun Chiel Rombout,Graziella Idilli en Vincent Vrijsen fungeerden perfect. Alleen is er voor de toekomst nog veel werk aan de winkel voor de Nederlandse deelnemers om aansluiting te houden bij de Europese top. Nederland eindigde als 15e land in het totaal klassement dat is wel eens beter geweest. De Nederlandse scheidsrechters James Tjin A Ton, Rory de Vries en Emiel Kloor speelden weer een belangrijke rol in dit toernooi. Verder was het kampioenschap perfect georganiseerd door de Finse bond. Prima hal met een perfecte opwarmruimte.