Home / Nieuws / Battle of Utrecht 2010

Battle of Utrecht 2010

Afgelopen zondag werd zoals gewoonlijk het eerste taekwon-do toernooi na de zomer van de Promat georganiseerd. Voor Koguryo weer een leuk evenement, niet zover weg . Een goede gelegenheid om wat beginners te laten proeven aan het wedstrijd taekwon-do. Bij de Tuls lage banden waren het alleen de dames die presteerden. Liza Mauritz behaalde een 3e plaats en Soraya Fakirmohamed een 2e plaats in deze zelfde klasse. Bo Rook en Gabriela Locatelli veroverde in een zwaar deelnemersveld respectievelijk een 1e en een 2e plaats in de a-klasse Tuls dames junioren.

Sparring B-klasse:
Dino Johannes veroverde in de klasse -63 kg senioren een belangrijke 1e plaats. Dzenis Crlenkovic werd met flitsend en hoogstaand Taekwon-do ernstig benadeeld door de slecht oplettende scheidsrechters, zodat in deze klasse -71 kg er een geflatteerde uitslag was. De jeugd lage banden van Koguryo presteerde slecht alleen Dennis Spiering behaalde in zijn debuut een knappe 4e plaats in de klasse -140 cm jeugd B. Bij de junioren dames behaalde Liza Mauritz +60 kg B-klasse een geweldige 1e plaats.
Soraya Fakirmohamed viel een beetje tegen deze dag maar behaalde toch nog een 3e plaats. Bo Rook schitterde weer in de A-klasse -50 kg junioren dames en ook hier behaalde zij een 1e plaats. Gabriela Locatelli versloeg elke concurrentie in de A-klasse -55kg. Tim Kool normaal uitkomend A-klasse senioren -80 kg besloot weer eens uit te komen +80 omdat daar meer sterke tegenstanders inzaten dit werd na een paar spannende partijen weer een dikke 1e plaats. Zenna van de Mel A-klasse dames -58 kg versloeg de huidige Europees kampioene uit Polen en daarna de kampioene van Belgie. Goede opsteker voor haar.

De dagprijs toernooi kampioen ging deze dag naar Koguryo, de grote trofee is te bezichtigen in onze sportschool. Het was een leuk toernooi, met veel deelnemers uit verschillende landen alleen de scheidsrechters waren op sommige velden uitermate slecht. Oorzaak slechte opleidingen en weinig ervaring, bij diverse bonden. Al die bonden zouden ITF Nederland als voorbeeld moeten nemen. Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty waren aan het eind van de dag erg trots op de prestaties. Hoofdscheidsrechter Jeremy Nahumury verrichte weer belangrijk werk deze dag. Tevens Linda de Hollander die nog steeds geblesseerd is functioneerde goed als scheidsrechter.

Top