Home / Nieuws / Battle of Utrecht 2008

Battle of Utrecht 2008

Ron329 September weer voor het eerst Taekwon-do wedstrijd in serie van de Promat Leage na de zomervakantie. Voor Koguryo een goede voorbereiding op de komende World-cup in Italie.
Het toernooi was goed georganiseerd met ongeveer 350 deelnemers uit o.a. Duitsland, Belgie, Engeland, Wales en natuurlijk Nederland.

In het onderdeel Tuls jeugd A/klasse, had Bo Rook een pittige poule met veel internationale tegenstanders. Voor Bo een uitdaging. Ze won grandioos al haar partijen met een groot klasse verschil.

Het onderdeel sparren verliep succesvol voor Koguryo. Bij de jeugd was het Joshua Arnold in de klasse jongens B tot 130 cm, die in een enorme poule een knappe 3e plaats veroverde op zijn eerste wedstrijd.
Mick Wognum schitterde in de klasse B tot 150 cm. Na veel 3e en 2e plaatsen nu eindelijk een 1e plaats.
Sietse van Buuren viel net buiten de prijzen in de klasse B tot 160 cm.

In de senioren heren B klasse tot 71 kg debuteerde Ron Zondervan hij traint pas 3 maanden en wist beslag te leggen op een 3e plaats.

Bo Rook behaalde met grote overmacht de 1e plaats in de klasse meisjes A tot 160 cm.
Linda den Hollander voor het eerst in de senior A klasse dames tot 63 kg had het moeilijk maar behaalde toch nog een 3e plaats.
Corine Kool kwam in deze klasse net iets te kort in de finale en werd 2e.
In de klasse A dames tot 58 kg behaalde Zenna van de Mel een knappe 1e plaats, haar naaste concurrent Belgisch international Decheva Bistra versloeg zij al in de voorrondes.
Iwan Clement, eindelijk weer eens in actie, was deze dag helemaal scherp en bereikte overtuigend de Finale.
Hier kwam hij uit tegen de Utrechtse favoriet Chami Jamil een spannende wedstrijd van hoog niveau, er moest een verlenging aan te pas komen, deze werd overtuigend gewonnen door Iwan.
Ronny Goedkoop heerste in de klasse A heren tot 80 kg. In de finale bleek hij weer te sterk voor de leider in de Promat Henry Bloks.

Een succesvolle dag voor Koguryo met coaches Armin Corputty , Chiel Rombout en scheidsrechter Mona Locatelli. Koguryo heeft nu al veel spelers die aanspraak gaan maken op de Promat titels.
Dit gala speelt zich af in December.

Chiel Rombout

Top