Home / Nieuws / 8ste Open Zeeuwse Taekwon-do Kampioenschappen

8ste Open Zeeuwse Taekwon-do Kampioenschappen

timZondag 8 maart werd en Middelburg al weer de 8e open Zeeuwse georganiseerd, door Taekwon-do Middelburg. 320 Deelnemers uit Nederland en Belgie kwamen in actie op 3 onderdelen, namelijk sparren, tuls en hoogspringen.

Bij de tuls was het Bo Rook die, nu bij de junioren,succesvol was bij de dangraadhouders tot en met 2e dan, zij veroverde een knappe 1e plaats in een zwaar deelnemersveld. Dennis Quartel op dit onderdeel, jeugd zwarte banders, een 3e plaats.

Bij het hoogspringen A-klasse de zwaarste klasse was Iwan Clement weer oppermachtig, hij veroverde de titel in een veld van ongeveer 20 zwarte banders. Dennis Quartel behaalde bij de jeugd zwarte banders nog een 3e plaats op dit onderdeel.

Bij het sparren ging het prima deze keer. Roelof Rook behaalde een knappe 1e plaats in de klasse jeugd B-160cm Mick Wognum nog een 3e plaats en Bryan Rodeburg 4e.

In de klasse jeugd B -150 cm heerste Lorenzo Batenburg in een enorm deelnemersveld strandde hij in de finale, een knappe 2e plaats. Gabriela Locatelli na een paar schitterende partijen 3e in A-klasse jeugd -160 cm. Bo Rook ,eigenlijk in de klasse junioren A -48 kg, moest een klasse zwaarder vechten, bij geen deelnemers in deze lichte klasse. In deze zware klasse wist zij ook nog een 2e plaats te bemachtigen, een uitstekend resultaat. Dennis Quartel behaalde nog net een 3e prijs in de klasse A-jeugd +170 cm. Linda den Hollander senioren A -63 kg had het deze keer niet makkelijk en eindigde uiteindelijk op een 2e plaats. Nathalie Frankis, pas hersteld van een zware griep, werd eigenlijk gemakkelijk 1e in de klasse senioren A-71 kg..

Iwan Clement was niet te verslaan in de senioren A- klasse -71 kg, elke tegenstander moest het onderspit delven niemand maakte het hem moeilijk in een grote deelnemersveld. Tim Kool, weer voor het eerst in actie na een zware enkel operatie, bleek nog steeds de sterkste in zijn klasse A+80 kg zijn enkel functioneerde weer prima. In de einduitslag van beste club eindigde we net achter de winnaar So-Bak Gi uit Asten.

Leuke dag voor begeleiders en scheidsrechters van Koguryo die weer trots mogen zijn op de behaalde resultaten.

Volgend toernooi de Nederlandse Kampioenschappen op 5 April

Top