Home / Nieuws / 6e Worldcup ITF Taekwon-do Hongarije

6e Worldcup ITF Taekwon-do Hongarije

img_2345-1

Afgelopen week van 12 tot 16 oktober werd in Boedapest voor de 6e keer de Worldcup georganiseerd. Dit evenement vindt om de 2 jaar plaats en word georganiseerd door de Internationale Taekwon-do Federation in samenwerking met de landelijke organisatie. Deze keer verzamelden maar liefst 1852 deelnemers, uit 58 landen en uit 236 verschillende clubs zich in het centrum van Boedapest om te strijden met elkaar in de diverse disciplines. Koguryo ging met een afvaardiging van 7 deelnemers, 2 coaches en een teammanager.

Met de tuls liep het allemaal net niet. Quinten van Ooijen 2e ronde eruit bij de junioren 1e dan. Shannon Wouters en Thé Chaiyong ook 2e ronde eruit bij de senioren.

In de klasse -78 kg Sen A verloor Grady Rombout nipt de 1e ronde tegen een Sloveen jammer hij had zich goed voorbereid en kwam niet lekker in de partij. Gaby Locatelli A-56 kg had geen ideale voorbereiding gehad verloor gelijk haar 1e partij tegen de latere finaliste uit Ierland. Shannon Wouters -68 kg Sen A behaalde een knappe 1e prijs in een veld van 26 tegenstanders 1e ronde vrijgeloot, 2e ronde werd een Ierse verslagen, 3e ronde moest een Paraguayaanse er aan geloven. In de halve finale versloeg ze de Hongaarse lokale favoriet Petra Muscy.  In de finale alweer iemand uit Paraguay en wel de winnaar van de vorige editie van de worldcup in Jamaica Edith Vasquez ook hier was Shannon oppermachtig met als resultaat een prachtige gouden medaille. Thé Chaiyong Boonyarit kwam uit in de klasse A -63 kg een enorm veld met 71 tegenstanders 1e ronde vrijgeloot, 2e ronde tegen Maleisië was makkelijk, 3e ronde tegen Italië werd ook gewonnen, 4e ronde moest de Ierse favoriet Ivan Rostik het onderspit delven. in de kwartfinale versloeg hij een Rus. De halve finale werd een ander verhaal, tegenstander werd de vorige winnaar van de worldcup Julio Carlos uit de USA. Mooie partij met Thé op voorsprong in de eerste helft van de partij, maar in het laatste gedeelte werd hij door een stoot hard geraakt en raakte de controle over de partij kwijt en verloor nipt. Een knappe 3e plaats, Julio werd later 1e door Italiaan Timothy Bos te verslaan. Huidig wereldkampioen Nina Meppelder was onverslaanbaar in de klasse A+75 kg, 1e ronde werd vrijgeloot daarna werd Noorwegen,Polen en in de finale Engeland gedeclasseerd. 2e gouden medaille voor Koguryo. In de klasse A -62 kg kwam Liza Mauritz in actie 40 deelnemers in deze klasse. De 1e ronde werd er gemakkelijk gewonnen van een Slowaakse. 2e Ronde was ze te sterk voor Noorwegen. In de 3e ronde vlak voor de finales, met nog 5 seconde te gaan en voor op punten, werd nog net verloren van Schotland, jammer hier had zeker een medaille ingezeten.

Op zaterdag werden de team onderdelen uitgevochten. Koguryo had alleen een senioren dames team dat zeker medaille kansen had maar verloor gelijk de 1e ronde tegen het nationale Ierse team dat later winnaar werd. Een slechte loting! Coaches Chiel Rombout en Jeremy Nahumury waren dik tevreden met de behaalde resultaten. En eindigde ook nog eens op een 10e plaats in het eindklassement voor deelnemende clubs. Toernooi was perfect georganiseerd met aan het hoofd Nederlander Coos van den Heuvel die alles in perfecte banen leidde. Scheidsrechter Rory de Vries uit Delft functioneerde prima deze keer en speelde een belangrijke rol op het hoofdveld.