Home / Nieuws / 5e Open Leerdamse Taekwon-do Kampioenschappen

5e Open Leerdamse Taekwon-do Kampioenschappen

IMG_00521Afgelopen weekend 1 november ’09 werd alweer voor de 5e keer de Open Leerdamse georganiseerd. Het laatste toernooi in de Promat-reeks.

Maar liefst 25 scholen uit Nederland en Belgie waren vertegenwoordigd.
Voor Koguryo weer een uitdaging om zich weer eens te meten met andere scholen.

Gestreden werd er in de onderdelen, Tuls en Sparren.
In de Tuls was het bij de jeugd en junioren een succes, Niels Boele maakte zijn debuut, in de B-klasse jeugd, gelijk met een 1e prijs.
Gabriela Locatellie behaalde een knappe 1e prijs in junioren meisjes A-klasse.
Bo Rook grandioos 1e in de zwarte band klasse junioren. Bij de senioren was het Gini de Lijster die scoorde voor Koguryo, in de B-klasse Tuls,
met een knappe 1e plaats. Iwan Clement laatste tijd ook weer bezig met het onderdeel Tuls behaalde een knappe 2e plaats in de klasse 1e en 2e dan-graden .
Zo op het technische vlak neemt Koguryo grote stappen vooruit.

Het favoriete onderdeel Sparren verliep weer als vanouds met grote successen zowel bij de jeugd als bij de senioren.

In de klasse B jongens -160 cm veroverde Lorenzo Batenburg in een zwaar deelnemersveld de titel en werd Brian Rodeburg knap 3e.
Niels Boele, nu zijn debuut in het sparren in de klasse B+160cm, bereikte de finale na een paar goede tactische partijen. Deze finale verloor hij nipt, jammer.
In de A-klasse +170 cm was het Shiva Sheombar die overheerste, pakte de titel na een aantal slimme partijen.

Gabriela Locatellie bereikt de finale in de klasse junioren dames A -55kg waar ze net iets te kort kwam tegen international Sharona Tenu uit Middelburg.
Bo Rook uitkomende in 2 klassen, deze keer junioren -60 kg en +60 kg, behaalde -60 een mooie overwinning. +60 kg Strandde ze in de finale tegen enkele twee koppen grotere tegenstandster een knappe prestatie.
Bij de senioren dames B-70 kg was het Gini de Lijster, de lichtste in deze klasse, die domineerde en pakte de titel na een spannende finale.
Iwan Clement, in de voorbereiding voor de WK in Argentinie, had in de halve finale een verlenging nodig tegen zijn teamgenoot Bryan van de Westerlaken uit Heeze.
In deze verlenging werd het tempo wat opgeschroefd en Bryan kwam nu iets te kort.

In de finale kwam hij weer een teamgenoot tegen namelijk Emiel Klore, die eigenlijk deze keer weinig problemen veroorzaakte voor Iwan.

Voor Nathalie Frankis van Koguryo was er deze keer maar een tegenstandster, die blij was dat de partij was afgelopen, een titel erbij voor Nathalie,
die goed op weg is in de voorbereiding voor de WK.

Aan het einde van de dag was er voor coaches Chiel Rombout en Armin Corputty een kroon op het werk namelijk de prijs van de beste sportschool,
een enorme trofee, ging deze keer naar Koguryo.

Een leuk georganiseerd toernooi met voor Koguryo maar liefst drie scheidsrechters die een belangrijke functie hadden bij het jureren en organiseren van het toernooi.
Dank aan Gerard Riksman, Angela Gouwens en Linda den Hollander.

13 December volgt het Promat Gala met de hoogst gerankeerde vechters die voor de titel gaan. Uiteraard zal Koguryo ook hier weer dik vertegenwoordigd zijn.

Chiel Rombout Trainer/Coach Koguryo

Top