Home / Nieuws / 4e Open Leerdamse Kampioenschappen Taekwon-do

4e Open Leerdamse Kampioenschappen Taekwon-do

De Taekwon-do Academy Leerdam en Promat organiseerde afgelopen weekend 16 November de 4e Open Leerdamse Taekwon-do kampioenschappen.
Met een wat tegenvallend deelnemersveld, plusminus 250 deelnemers , wel uit alle delen van Nederland en Belgie. Voor Koguryo weer een lange dag.

Er waren 9 deelnemers van Koguryo vertegenwoordigd, In de ochtend waren de jeugdwedstrijden.
Uitblinkers deze keer waren A-klasse vechtster Bo Rook en B-klasse vechter Mick Wognum.
Bo presteerde optimaal deze dag, met de Tuls versloeg ze al haar concurrentie en behaalde een in deze zware klasse een prachtige 1e plaats.In de sparring kwam ze gemakkelijk door de voorrondes. In de finale kwam ze haar concurrente Sharona Thenu tegen de laatste ontmoeting eindigde toen in het voordeel van Sharona. Deze keer ging de strijd weer gelijk op en met een goed geplaatse hoofdtreffer wist Bo de partij op haar naam te zetten.

Mick bleek in de b-klasse -150 cm te sterk voor iedereen en behaalde gemakkelijk een 1e plaats. Lorenzo Batenburg wist uiteindelijk nog een 4e plaats te bemachtigen.

De senioren presteerden weer uitstekend: Elwin Sinay in de klasse A-63 kg behaalde een 2e plaats een uitstekende prestatie na een lange afwezigheid.

In -71 kg klasse draaide Iwan Clement weer lekker en na een paar spectaculaire voorpartijen ontmoette hij zijn eeuwige rivaal Chamil weer eens. Leuke partij met een dikke voorsprong op punten van Iwan en toch nog in het voordeel van Chamil beslist.

Linda den Hollander en Corine Kool beiden Koguryo schakelden iedere concurrentie uit, en vochten onderling de finale uit. Deze keer bleek Linda de sterkste te zijn een knappe 1e plaats.
Nathalie Frankis A-klasse +63 kg, onverslaanbaar, geen tegenstand van betekenis meer in Nederland, werd met hoogstaande technieken 1e.

Ron Zondervan bereikte nog een 3e plaats in de senioren B-klasse -71 kg.
De matscheidsrechters deze dag waren goed maar wat er op de hoeken voor de puntenregistratie had plaatsgenomen was bedroevend. Het leek af een toe wel een loterij met de uitslagen. De scholen onderling en Promat zouden in de toekomst maar snel een ander scheidrechtercorps moeten gaan formeren.

Trainer Chiel Rombout

Top