Home / Nieuws / 4e Editie van de Open Brabantse Taekwon-do Kampioenschappen

4e Editie van de Open Brabantse Taekwon-do Kampioenschappen

Zondag 7 februari ’10 was het alweer de 4e keer dat deze internationale kampioenschappen georganiseerd werden.
Maar liefst 500 deelnemers uit 11 verschillende landen waren vertegenwoordigd.
Onder auspicien van de Promat en ITF Nederland was het tot nog toe het meest bezochte en zwaarste toernooi van de laatste jaren. Met hoog niveau Taekwon-do in zowel Tuls als Sparring.

Voor Koguryo’coaches Chiel Rombout en Armin Corputty een uitdaging om zich weer eens te meten met de Europese top.
Bij de jeugd sparring was het Gino Asselman hier debuteerde in de klasse -140cm b-klasse .
Deze poule bestond uit ongeveer 30 deelnemers. Gino boekte de een na de andere overwinning ging steeds beter draaien en eindigde uiteindelijk op 2e plaats. Zijn finale verloor hij nipt van een Pools talent.
Lorenzo Batenburg eveneens in een groot deelnemersveld wist ook de finale te halen, jammer genoeg was zijn tegenstander net iets te sterk.
Bij de senioren was het debutant Dzenis Crlenkovic, die in de klasse -71 kg B-klasse iedereen verraste met hoogstaand Taekwon-do. Na een aantal spannende partijen werd hij 3e in dit geweld.
Junioren A-klasse dames: bij de tuls was het Bo Rook, die in een zwaar internationaal deelnemersveld, met de eindoverwinning ging strijken.
Ze kreeg zelfs complimentjes van de uit Italie overgekomen Master Wim Bos, hoofd van de internationale technische commissie van de ITF. Ook in het sparren verliep het geweldig, ze liet alle Nederlandse, Poolse en Italiaanse toppers achter zich en werd 1e. Leuke opsteker voor de komende Europese kampioenschappen in Zweden. Corine Kool senior dames A-klasse -63 kg was deze dag ook in vorm en wist na een paar spannende partijen beslag te leggen op een 1e plaats.
Nathalie Frankis, A-klasse -70 kg, was weer niet te verslaan. In de finale was haar Poolse tegenstander blij dat de partij was afgelopen.
Tim Kool A-klassse heren -80kg behaalde een 3e plaats, werd tijdens de halve finale wat ongelukkig getroffen in zijn nek en had hier veel last maar bereikte uiteindelijk toch nog een 3e plaats. Jammer dat Iwan Clement -71 kg niet kon deelnemen aan deze wedstrijd, was er eindelijk is een beetje tegenstand voor hem. Ronny Goedkoop kwam deze keer uit in de klasse +80 kg A-klasse, veel internationale tegenstanders konden hem niet afhouden van de finale. Deze partij ging gelijk op en uiteindelijk werd deze beslist in het voordeel van zijn Sloveense tegenstander. Toch een goede prestatie na ander halfjaar eruit te zijn geweest

Een lange dag met Taekwon-do van hoog niveau. Leuk om al die verschillende bonden met hun lokale helden te zien strijden onder een organisatie, misschien zal het Taekwon-do ooit een keer verenigd worden. De Promat en de officiele ITF zijn hierin goed op weg.
De organisatie en scheidsrechters functioneerden prima in het internationale geweld. Alleen de accommodatie wordt nu echt te klein. Om in de toekomst dit mooie toernooi te doen standhouden, zou uitgeweken moeten worden naar een grotere en betere accommodatie.

Chiel Rombout 6e dan bondstrainer officiele ITF

Top