Home / Nieuws / 3de Holland Cup Taekwon-do.

3de Holland Cup Taekwon-do.

fotoAfgelopen weekend was het weer zover, Koguryo naar de 3de Holland Cup en met groot succes.
Het is al weer de 3de keer dat dit leuke toernooi georganiseerd werd.
Ongeveer 500 deelnemers uit 10 verschillende landen streden om de diverse titels.
Voor het eerst was er een team Tul wedstrijd aan toegevoegd. Gelijk een groot succes voor Koguryo, die met een sterk team bestaande uit Shannon Wouters, Gabriela Locatelli, Te Booyarit, Bo Rook en Liza Mauritz, de een na het andere team versteld liet staan en er uiteindelijk met de titel vandoor ging.

Ook met Team Sparring dames bestaande uit Nina Meppelder, Shannon Wouters, Bo Rook en Gabriela Locatelli, werd de finale bereikt, die na een scheidsrechtelijke dwaling werd verloren. Toch een succes voor de dapper vechtende dames.
Het was de dag van Shannon Wouters eindelijk werd het harde trainen beloond met een fantastische prestatie 1ste met Tuls A-klasse junioren dames en 1ste met sparren A-klasse junioren -60 kg.

Bo Rook voor het eerst nu bij de senioren behaalde een overwinning in de Tuls A-klasse en werd 2de met sparren -52 kg dames A.
Gabriela Locatelli behaalde in deze klasse Tul een 2de plaats.
Liza Mauritz behaalde een knappe 2de plaats bij de junioren A-klasse + 60 kg sparren.
Te Boonyarit bleek de sterkste in de A- klasse junioren -58 kg sparren in een zwaar veld met veel internationals.
Nina Meppelder was de beste in de A-klasse zwaargewicht dames.
Jeremy Dijkstra behaalde een 3de plaats met Tul A-klasse 1ste dan met weer dwalende jurering.

Met de sparring -71 kg ging het beter behaalde de ene overwinning na de andere strandde in de finale omdat hij in de halve finale een ernstige dijbeen blessure opliep.
De comeback van Ronny Goedkoop verliep indrukwekkend, hij vocht deze keer in het zwaargewicht +80 kg. Op weg naar de finale met bleek hij voor iedereen te sterk. Met attractief Taekwon-do vermaakte hij het publiek jammer genoeg blesseerde hij zich en kon de finale niet meer spelen. Toch een 2de plaats om trots op te zijn.

Een prima georganiseerd toernooi in een perfecte accommodatie. Coaches Koguryo: Armin Corputty, Chiel Rombout, Ronny Goedkoop en Robert-Jan Both kkunnen weer terugkijken op een goed presterende wedstrijd groep. Ook de scheidsrechters van Koguryo: Adriana van Gemerden, Nathalie Frankis , Nizam Karabulut en Lennard Visser vervulde deze dag een belangrijke taak.

Top