Home / Nieuws / 1 juni Challenge Cup

1 juni Challenge Cup

Open Belgische Kampioenschappen ITF Taekwon-do. Op uitnodiging van de Belgische bond verscheen Koguryo op 28 mei op de Open Belgische kampioenschappen.De krimpense delegatie bestond uit 12 deelnemers. Het evenement vond plaats in de topsporthal te Gent. Na de opening werd er gestart met de Tuls  (stijlfiguren). Op dit onderdeel behaalde we drie medailles, Dionne Hompus 2e bij de groene banders, Bo Rook en Koen Ouwerkerk resp. 2e en 3e bij de rode banders.  De middag en avondprogramma werden gevuld met sparren. Vienna Krijgsman werd 2e in de meisjes B-klasse -150 cm. Bij de meisjes c-klasse -140 cm behaalde Sanne van Buren een knappe 3e plaats. In de B-klasse meisjes -140cm eindigde Dionne Hompus 2e.

In de A-klasse meisjes jun/jeugd behaalde na een spannende finale tegen een zwarte bander uit Ierland Bo Rook een 1e plaats. Therese van Assendelft deed het bij haar debuut in de senioren dames C-klasse -63 kg heel goed en eindigde op een 2e plaats. Denny Weisman voor het eerst op de mat in de c-klasse junioren trof in de eerste partij jammer genoeg de latere winnaar van het toernooi hij verloor nipt maar zal in zijn verdere wedstrijdcarriere nog van zich laten horen. Zenna van de Mel en Jeremy Dijkstra beiden uit Middelburg onder de hoede van coach Chiel Rombout en Armin Corputty behaalde in de A-klasse junioren beiden een knappe 1e plaats. De senioren A-klasse werd gedomineerd door strijders van Koguryo zo werd Corine Kool 1e in de klasse sen A -63 kg. In de klasse senioren Heren A -71 kg Schakelde Dennis Swaab en Iwan Clement iedereen uit om er samen een koguryo finale van te maken, deze werd gewonnen door Iwan Clement. Tim Kool werd in de zwaargewicht klasse 2e na een vreemde finale.

Begeleiders Chiel Rombout, Armin Corputty en scheidsrechter Rik Jan Blom konden terug zien op een geweldig resultaat.