Home / Nieuws / Verslag Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do Benidorm Spanje

Verslag Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do Benidorm Spanje

Afgelopen weekend reisde het nationale Taekwon-do team met een grote afvaardiging naar Benidorm om deel te nemen aan het Europese kampioenschap ITF Taekwon-do
Vier afgevaardigden van Sportcenter Koguryo Nathalie Frankis, Bo Rook, Linda den Hollander en Tim Kool.

Vrijdag werd aangevangen met de Tuls en Team Tuls. Het ned. Team werd in de eerste ronde jammergenoeg uitgeschakeld.
In de klasse Tul Senioren mannen 4-6 Dan wist Ron van der Lee van Oh Do Kwan beslag te leggen op de 3de plaats.
In de halve eindstrijd moest hij helaas het onderspit delven van de latere winnaar en meervoudig Europees- en Wereldkampioen Jaroslaw Suska.

Ik de klasse Tul Junioren mannen 3 Dan wist Joshua Arens van TC Nijmegen ook beslag te leggen op de 3de plaats.
Later op de dag volgde de klasse van Linda den Hollander dames -63 kg spijtig werd zij in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bo Rook moest uitkomen in de klasse junioren dames Tuls eerste ronde tegen Ierland werd gewonnen. In de tweede ronde werd net verloren van Noorwegen.Met sparring werd ze naar winst op Spanje uitgeschakeld door een Poolse.

Zaterdag werden maar liefst 4 medailles in de wacht gesleept, 1x zilver en 3x brons.
Nathalie Frankis werd na een overwinning op Griekenland, uitgeschakeld in de tweede ronde door een Russische.
Bryan Westerlaken, senioren -63kg werd in de eerste ronde tegen Polen zwaar benadeeld door de scheidsrechters, een partij dik op winst werd verloren gegeven.

Zilver was er voor Jeremy Dijkstra, trouwe bezoeker van Koguryo van TKD Middelburg in de sparringsklasse junioren heren -70 kg.
De eerste ronde had Jeremy een vrijloting, daarna versloeg hij Rusland, Duitsland en Polen.

In de finale moest hij zijn meerder erkennen in Slovenie. Jamil Chami van IN NAE DO KWAN behaalde een bronzen medaille in de klasse senioren heren sparring -71 kg.
In de voorrondes versloeg hij Zweden en Rusland om in de halve finale te stuiten op Duitsland.

Ook was er brons weggelegt voor Mano Don van TKD Middelburg in de junioren heren sparringsklasse +70 kg.
Mano wist achtereenvolgens te winnen van Ierland en Griekenland. In de halve finales moest hij zijn meerdere erkennen in Polen.

Tim Kool moest zijn eerste partij tegen een Engelsman, zat niet goed in de partij, deze ging gelijk op maar Tim moest toch zijn meerdere erkennen in de Brit.
Als laatste wist Zenna van der Mel van TKD Middelburg in de senioren dames sparringsklasse -58 kg ook en bronze medaille in de wacht te slepen. Ukraine en Finland werden in de voorrondes verslagen. In de halve finale was Zweden te sterk.

Zondag was de dag van team ontmoetingen, het Nederlandse heren team behaalde maar liefst 2 zilveren medailles. Met het springevenement behaalden ze, na een extra beslissende ronde tegen Noorwegen en Polen, een knappe tweede plaats.
Bij het sparren ging het allemaal van een leien dakje, Finland, Zweden en in de halve finale Roemenie werden overrompeld door het Nederlandse team.
In de finale jammergenoeg werd kansarm verloren tegen Polen.
Uitblinkers in het team waren Tim Kool, Bryan Westerlaken en Emiel Kloor

Het junioren dames team behaalde nog knap, met 3 deelnemers waar je er 5 moest hebben, een derde plaats.Knappe prestatie Bo Rook, Sharona Tenu en Clair de Jong waren hier verantwoordelijk voor. Harry van Schaik en James Tin A Ton vervulde een belangrijke functie in het scheidsrechtercorps, dat regelmatig moest bijgesteld worden in hun beslissingen. Het niveau van Nederlandse scheidsrechters ten opzichte van andere landen is bijzonder hoog.

Begeleiders en Coaches Nanne Boonstra, Robert Boer en Chiel Rombout trots op de prestaties maar er had nog veel meer in kunnen zitten.
Maar dit is werk voor de toekomst en die is er zeker voor de Nederlandse afvaardiging.