Home / Nieuws / Verslag 3e Tapilatu Open All Style Toernooi

Verslag 3e Tapilatu Open All Style Toernooi

Afgelopen zondag 18 februari werd in Hoogkerk dit jaarlijkse toernooi weer georganiseerd.Op dit toernooi ontmoeten verschillende gevechtssporters elkaar onder een bepaald wedstrijdsysteem. Dit jaar verschenen Karate, Taekwon-do, Pentjac-Silat en Kung-Fu scholen om de diverse titels te veroveren. Bij de jeugd meisjes -140 cm werd Sanne van Buren 3e. Bo Rook wist met grote overmacht de klasse -150 cm te winnen.

Niels Wildschut behaalde nog een 3e plaats bij de jongens -170cm. Bij de junioren dames was Linda den Hollander de uitblinkster zij strandde onterecht in de halve finale maar bereikte uiteindelijk toch nog een 3e plaats. Bij de senioren werd het spannend in alle gewichtsklassen. Dames -60kg Therese van Assendelft 2e, bereikte hier in de finale maar was net niet opgewassen tegen het geweld van haar tegenstandster. Bij de dames +60 kg kwamen Luciana Luca en Corine Kool voor Koguryo uit. Na een aantal voorrondes kwamen zij elkaar tegen in de halve finale, corine won deze na een verlenging. Luciane werd uiteindelijk 3e en Corine verloor op wonderlijke wijze de finale en werd dus 2e. In de klasse: Heren-65 kg bleek Iwan Clement weer eens voor iedereen te sterk, met een sublieme gevechtsstijl overrompelde hij elke tegenstander om als 1e te eindigen.

De klasse -75 kg klasse was Jeremy Nahumury van Koguryo de uitblinker met zelfs in de finale een vroegtijdige uitschakeling van zijn tegenstander door een perfect geplaatste achterwaartse trap.

In de laatste klasse +75 kg werd Tim Kool, die vandaag zijn dag niet had, 3e, hij verloor nipt in de halve finale van een Kung-fu vechter uit Groningen. Dan was er nog de klasse Alle Categorieen hierin in kon iedereen open inschrijven welk gewicht of bande-klasse dan ook. Dit werd aan het einde van de dag een heftig spektakel. Voor Koguryo werd het Tim Kool en Iwan Clement die het schopte tot de halve finales. Tim verloor en werd moest voor 3e en 4e deze won hij duidelijk. Iwan liet geen steek meer vallen en kwam als winnaar uit de bus en won hierbij een cheque van 100,00 euro.

Aan het einde van deze dag werden de coaches Chiel Rombout en Armin Corputty nog beloond met de trofee van de beste ‘sportschool’. Jeremy behaaldde ook nog eens de stijlprijs.Een leuke en sportieve dag met veel problemen met het honoreren van punten door de diverse aanwezigen stijlen. Succesvol voor Koguryo op weg naar de EK in Slowakije en de WK in Canada.

Volgend Toernooi 3 maart de Open Duitse in Dordmund.