Home / Nieuws / Open Zeeuwse Kampioenschappen 2006

Open Zeeuwse Kampioenschappen 2006

Afgelopen zondag 19 maart werden in Middelburg de jaarlijks terugkerende open Zeeuwse taekwon-do kampioenschappen georganiseerd . De goede organisatie was in handen van Taekwon-do Middelburg, die alles perfect georganiseerd had. Koguryo was afgevaardigd met 8 spelers, vier jeugd en vijf senioren.

Bij de jeugd mini -130 werd Babette Klapwijk, in haar nationale debuut, eerste door de finale maar liefst te winnen met 9-1. De klasse -140 cm werd Sanne van Buren derde en Dionne Hompus vierde.

Bo Rook werd in de A-klasse dames knap tweede ze verloor in de finale net van de plaatselijke favoriete Sharone Thenu. De senioren presteerden uitzonderlijk, bij een zwaar deelnemersveld in alle poules, zorgden de koguryostrijders voor een waar spektakel. Dames +63 kg verloor Luciana Luca de halve finale, maar door een goede verliezers finale werd ze uiteindelijk nog derde.

In de A-klasse -63 kg stormde Elwin Sinay door de voorrondes.
In de finale ontmoette hij Jallal, een bekende international uit Alphen, de eerste ronde bouwde Elwin een voorsprong op die hij in de tweede ronde niet meer uit handen gaf, Een knappe overwinning.

De klasse -71 kg: Voor Koguryo kwam oud international Iwan Clement uit, net een week terug uit Curacao. ( Iwan is namelijk marinier). Zonder echt veel wedstrijdritme versloeg hij de een na de andere favoriet en ging steeds beter draaien. In de halve finale versloeg hij de Belgische kampioen met gemak. In de finale moest international Jamil (Utrecht) het onderspit delven. Een knappe eerste plaats na zo lang afwezig te zijn in het wedstrijdcircuit.

De klasse -80kg: na een jaar niet geknokt te hebben wegens zware blessure, debuteerde Ronny Goedkoop weer in deze klasse. Verloor nipt maar heeft weer laten zien dat hij helemaal terug is.
Tim Kool won deze klasse en bezorgde Koguryo weer een titel.  Een resultaat voor coaches Chiel Rombout en Armin Corputty om trots op te zijn. Dit belooft wat voor de aankomende Nederlandse kampioenschappen in april.