Home / Nieuws / Open Tim Kool 2017

Open Tim Kool 2017

Krimpen aan de Lek, in het weekend van 11 en 12 februari 2017 was het weer tijd voor het Open Tim Kool jeugdtoernooi. Een gezellig en goed opgezette wedstrijd met alleen al 176 deelnemers in de jeugd en een strakke planning. Aanvankelijk zouden er 15 jeugdleden deelnemen, maar door de griepgolf bleef de teller staan op 11 sporters.

Als gebruikelijk startte het toernooi met Tuls, verplichte stijlfiguren. Op dit onderdeel haalde Jazzlynn van der Weijden een knappe derde plaats. Na de tuls ging de goede organisatie door met sparren op vier wedstrijdvelden. Op het onderdeel sparren behaalde Jazzlynn van der Weijden, Matt Streur, Rianne Butter en Lois Groenendijk een knappe derde plaats.

Bijzonder dit toernooi was de derde plaats voor Fenne Dieffenbach. Zij startte bij het onderdeel sparren tegen de Middelburgse favoriet en latere winnares Merel de Rijke, die ook bij Koguryo traint.  Na sterker te hebben gevochten dan vorig jaar, verloor zij haar eerste ronde en ging door in de verliezers ronde. In deze verliezers ronde dwong Fenne haar opponent al na een trap- en stoottechniek tot opgave. De kleine finale die hierop volgde werd ruimschoots gewonnen door Fenne.

Deze wedstrijddag was voor sportschool Koguryo zeer sportief. Shannon Wouters speelde een belangrijke rol in de arbitrage. De sporters hebben veel ervaring opgedaan en de coaches Alex Streur en Quinten van Ooijen weten waaraan gewerkt moet worden voor het volgende toernooi: “Open Zeeuwse kampioenschappen”, te Middelburg.