Home / Nieuws / Barneveld Fightingcup 2007

Barneveld Fightingcup 2007

5 november was het weer zover, een dag met wedstrijd taekwon-do van hoog niveau. De 5e wedstrijd alweer in de Promat Leage (organisatie die het wedstrijd Taekwon-do ongeacht stijl dichter bij elkaar wil brengen) Deelnemers uit Belgie,Polen, Slovenie en natuurlijk Nederland streden om de diverse titels in de verschillende disciplines.

oor Koguryo een uitdaging om zich weer eens te meten en te plaatsen voor het eindgala in december. Bij de jeugd was het Sanne van Buren die uitblonk in de klasse -150 cm zij won de ene na de andere partij en haar finale was heel sterk een knappe 1e plaats.
Bo Rook vocht zich knap naar de finale in de klasse -160 cm waar ze strandde op Sharona Thenu uit Middelburg toch een knappe prestatie. Bo bereikte in een zwaar deelnemersveld ook nog een 2e plaats in het onderdeel Tuls Gabriela Locatelli werd jammer genoeg 3e er zat meer in. Junior Linda den Hollander bereikte uiteindelijk een 2e plaats in de klasse A-60 kg.

Therese van Assendelft werd in de 1e ronde B-klasse -60kg jammer genoeg uitgeschakeld maar met de Tuls behaalde zij een knappe 1e plaats In de A klasse heren was Koguryo weer oppermachtig met Iwan Clement die voor de 5e keer weer kampioen werd in de klasse -71 kg met hoogstaand Taekwon-do. Ook in het hoogtesprong onderdeel behaalde hij een spectaculaire 1e plaats.

Ronny Goedkoop werd met in de klasse -80 kg overtuigend eerste met spectaculaire partijen waar iedereen stil van werd. In het zwaargewicht bereikte Nizam Karabulut de finale waarin hij net het onderspit moest delven tegen Stokhof uit Amsterdam. Nizam, met enige trainings achterstand, komt langzaam naar de top.

Het toernooi was goed georganiseerd en verliep vlot, scheidsrechters functioneerden redelijk en waren deze keer in grote getale aanwezig De scheidsrechters van Koguryo, Dennis Swaab en Angela Gouwens functioneerden de gehele dag zonder pauze goed.Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty kunnen weer trots terugzien op een perfecte wedstrijddag.