Home / Nieuws / All ITF Taekwon-do Cup Houten.

All ITF Taekwon-do Cup Houten.

foto800Afgelopen 1e Paasdag werd in Houten voor de eerste keer de All ITF Cup georganiseerd. Een leuk initiatief van organisatoren Harry van Schaik (Ki sport) en Robin Born (Life Style). Een toernooi voor A-klassers, junioren en senioren. Er waren 150 deelnemers uit 5 landen die in een zogenaamd poule-systeem met elkaar streden om de titels. Leuke voorbereiding op de aankomende Europese kampioenschappen in Zweden. Het Zweedse nationale team, had dit ook als voorbereiding gekozen evenals Koguryo.
De deelnemers waren er nu van verzekerd meerdere partijen te draaien dan in het gebruikelijke knockout-systeem.

The Chayong Boonyarit behaalde met de tul een knappe 1e plaats. Met sparren in de klasse -56 kg was hij heel sterk geen partij ging verloren en is prima op weg voor de aankomende EK.  Shannon Wouters behaalde een knappe 1e plaats met tuls en won 2 van de 3 partijen met sparren en greep net naast de titel. Jammer ze zat deze dag niet zo goed in haar vel. Gaby Locatelli was de beste in de klasse senioren -56 kg zij won 3 partijen overtuigend en 1 partij gelijk. Dit was genoeg voor de titel. Liza Mauritz won 3 partijen achter elkaar en moest ineens finale vechten een fout in het poule-systeem. Ze verloor onterecht van een meisje uit Groningen en greep net naast de titel. Tim Kool was in vorm deze dag en won de een na de andere partij in de finale moest hij ten Joshua Arens uit Nijmegen. Tim overweldigde Joshua en deze gooide voor het einde van de eerste ronde de handdoek. Prima overwinning voor Tim in de klasse -85 kg.

Leuk toernooi met nog steeds slechte hoekscheidsrechters die voor raadselachtige uitslagen zorgde. Geen goede zaak voor het Taekwon-do. Het poule systeem al jaren toegepast bij onze Club kampioenschappen stond hier nog in de kinderschoenen. Toch een leuk initiatief hopelijk worden er nog veel meer van deze toernooien in Nederland georganiseerd. Ook wel een relaxte dag voor de coaches van Koguryo, Chiel Rombout en Armin Corputty