Home / Nieuws / 34e Senior en 25 junior Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do Sarajevo.

34e Senior en 25 junior Europees Kampioenschap ITF Taekwon-do Sarajevo.

Dit keer werd het EK in Sarajevo Bosnië en Herzegovina georganiseerd. De Nederlandse selectie bestond uit 21 senioren en junioren waarvan 8 personen van Sportcenter Koguryo onder leiding van clubcoach Sahyun Chiel Rombout. Totaal waren er 30 landen met in totaal 680 deelnemers. Nederland eindigde met 3x goud, 3x zilver en 4x brons op een 9e plaats in het medaille klassement.

1e Dag behaalde Chris van de Veerdonk (Idili,koguryo) een knappe gouden medaille bij het onderdeel Tuls 2e dan junioren. Bo Rook (Tim Kool) behaalde in dezelfde discipline zilver in dit onderdeel bij de senioren dames 2e dan. Lisanne Behonek werd in de klasse tuls 3e dan uitgeschakeld in de kwartfinales jammer. Dirk Netten won de 1e ronde tegen Bosnië en moest het onderspit delven tegen een Noor.

2e Dag junior Yra Labrie ( Koguryo), blonk uit in de klasse -55 kg 29 deelnemers streden om de titel. Yra versloeg diverse kampioenen uit Roemenië, Rusland en Wales en in de finale de Duitse international Lea Krieger. Ondanks een blessure in de voorbereidingen een dik verdiende gouden medaille. Verder behaalde Sylvana Lobregt (Taekwondo team Vrijsen) een zilveren medaille in de klasse -65 kg. De rest van de junioren werden voortijdig uitgeschakeld maar hadden wel progressie geboekt sinds hun laatste internationale optreden op de WK in Inzel.

3e Dag sparring individueel, senioren heren en dames. Dirk Netten (Koguryo) kwam uit in de klasse -63 kg en gelijk tegen de huidige wereldkampioen uit Schotland. Stond de hele partij voor en verloor in het laatste gedeelte van de 2e ronde. Sam Delrock (Koguryo) en Lisanne Behonek kwamen uit in de klasse -56 kg, een druk bezette klasse. Lisanne moest aan treden tegen een Russische stond de hele partij voor maar in de laatste seconde kantelde het scorebord en verloor ze jammer genoeg. Sam won van schotland in een mooie partij met spectaculair taekwon-do. Vervolgens moesten Polen en Noorwegen er aan geloven. In de finale ontmoette zij Iers international Jeniffer Lahene een spannende partij met hoog niveau taekwon-do die naar mijn inziens gewonnen had moeten worden door Sam, jammer zilver is ook een topprestatie.

Shannon Wouters (Koguryo) kwam uit in de klasse -68 kg. Schakelde eerst een Belgische uit, daarna een pittige dame uit de Oekraïne vervolgens in de halve finale verloor zij van de latere winnares Roemenië. Toch een prima prestatie brons, niveau in deze klasse ligt erg hoog. Liza Mauritz(Koguryo) kwam uit in de klasse -62 kg, haar eerste partij tegen Zweden werd gewonnen maar in de 2e ronde moest ze tegen haar Ierse concurrente een spannende partij jammer genoeg net verloren door Liza. Jammer we hadden een goede voorbereiding gehad. De Ierse behaalde later goud.

Nina Meppelder (Koguryo/Middelburg) behaalde gemakkelijk weer goud. In het ITF Taekwon-do zijn er jammer genoeg weinig tegenstanders meer te vinden die het tegen haar durven op te nemen. Daisy Loke (Tim Kool) behaalde in deze nog brons.

Junior Martina Sliva(Ohdokwan,Koguryo) kwam uit in het powerbreken zij brak de zijwaartse en ronde trap maar miste jammer genoeg de meshand. Eindigde daarmee net buiten de medailles op een 4e plaats van 28 deelnemers.

4e Dag de dag van de landenteams, Nederland had 2 teams afgevaardigd. Het junioren heren team presteerde buitengewoon won de 1e partij tegen Italië, 2e partij tegen Zweden werd ook weer gewonnen.In de halve finale strandde zij op de latere winnaar uit Slovenië. Een mooie en dik verdiende bronzen medaille.

Van het senioren dames team werd veel verwacht; hun 1e partij tegen Noorwegen werd een spannende thriller er moest zelfs een extra partij aan te pas komen. Deze werd in het voordeel beslist van Nederland. In de halve finale werd er jammer genoeg net verloren van Polen. Die later in de finale van de goed draaiende Ierse dames verloren. Toch nog een bronzen medaille.

Het was weer een gezellige sfeer in het Nederlandse team, team manager Vincent Vrijsen had alles weer goed voorbereid en georganiseerd. Bondscoaches Stephen Tapilatu en Tim Kool hadden alles onder controle. De clubcoaches functioneerden perfect en konden zo iedereen coachen ook wanneer er zaterdagmiddag bijna iedereen moest starten. Uiteindelijk belandde Nederland op een 9e plaats in de medaille schaal voor landenteams.